domingo

Marató St. Mateu X trail 2015 (Premià de Dalt)


Distància: 38km
Desnivell:  + 1.500
Temps: 3h i 38 minuts ritme 5,30min/hm
Posició: 6e de la General

Avui tocava un canvi de xip, una mica saturat de tantes ultra-trails llargues i lentes vaig acceptar el repte de participar en aquesta marató que té lloc en plena Serralada Marina. Degut al mal temps i a l’estat impracticable d’algunes trialeres, és va decidir acurtar la distància a 38 km.





El dia previ no estava gaire segur d’anar, però ja que anava convidat i que a més tenia un dinar amb uns clients a Arenys, vaig decidir anar a passar el matí.

Començem:

7 del matí, hora oficial de sortida i pocs corredors a la plaça. Mentre acaben de muntar amb retard l’arc de sortida, aprofito per fer unes quantes series i així escalfar el cos abans de la sortida, doncs la setmana prèvia no he pogut sortir a entrenar ni un dia.

Tret de sortida, em posiciono a pocs metres dels que sé que guanyaran aquesta cursa però sense pasar-me de voltes! Els primers km són pujada i es fan corrent sense caminar, ningú dels de davant vol fer-ho així que he d’aguantar una bona estona i per fi la baixada!

Enguany els corriols mullats m’ajuden a no relliscar i  vaig més ràpid, segueixo l’estela de tres corredors, anem 5,6,7 i 8 respectivament, a les pujades m’adelanten degut a què no estic gaire entrenat, però a les rectes i baixades aprofito la gravetat per agafar més velocitat i adelantar a tothom.
Arribem al primer avituallament, només hi ha aigua però no passa res, aquest any porto barretes i gels del Training de Sabadell que entren molt bé. Gairebé sense parar, agafo un got d’aigua i segueixo corrent, sembla que les cames comencen a despertar al cap de 15 km, així que vaig teixint l’estratègia d’atac.

Cap al km 20 just els darrers 5 metres d’una forta pujada decideixo apretar fort, així que començo a córrer per ja arribar accelerat per encarar la baixada, corriol a corriol vaig saltant per les pedres, sembla que voli, feia temps que no recordava aquesta sensació de llibertat i a l’hora de risc, no em dona temps de mirar el crono ni esquivar les branques que em vaig menjant literaltment amb la boca.
Cap al km 27 sento com les rampes volen fer acte de presencia, així que he de pendre un sobre de sodi amb magnesi, aigua i a seguir. Els últims km cap a Premià se’m fan llargs, com de costum i tinc por de perdre’m, pel que procuro parar la màxima atenció a cada cruïlla.
Finalment arribo a Premià en 6ª posició de la General amb unes 3h 38 minuts.

Content d’haber-me retrobat amb els meus orígens, la velocitat i les distàncies curtes. Poc a poc començo a agafar velocitat.


Felicitar a la organització per aquesta cursa i per haver-me convitat! La bossa del corredor magnífica i els avituallaments molt millor que els de l’any passat. ;) També agrair als Sala Giol per les seves pomades i a tot l’equip Training Trail Team.

Donar Ànims al Biel i a l'Eric! que se'ls troba a faltar! esperem que és recuperin aviat de les seves lesions i recordeu! Entrenar està bé, però quan no pots, més val no forçar-se! per un dia o una setmana no ens ve d'aquí.

Actualidad de Montaña y Carreras

Actualidad de Montaña y carreras