domingo

Ascensió al Taga

Altitud: 2.035m.
Sortida: Ribes de Freser: 900m
Desnivell + 1.100/ acumulat 2.200.
Distància: 14km
Temps anar i tornar:  Excursió: 5h//Trail: 1h30
Dificultad: Fàcil++










 El Taga es un dels cims més emblemàtics del Ripollès que cal fer al menys un cop a la vida. Està situat a la Serra Conivella tot quedant separada de la Serra Cavallera per la Portella d’Ogassa. Malgrat no ser una muntanya de gran altitud, es poden contemplar cims majestuosos com ara el Puigmal. La bellesa del seu cim, recobert de prats de pastura i la màgia de la seva història t’atrapa en un món on tot el que queda a la vall deixa de tenir importància per fer-te amo dels teus propis pensaments.

A camí d’una fàcil ascensió combinada amb un atractiu desnivell fa que aquest sigui un punt de referència per iniciar-se a la muntanya o per seguir entrenant Trail.

Deixant el cotxe a l’aparcament Ribes-Vila del cremallera, creuem la via i trobem un cartell on ens indica els diferents itineraris entre els quals trobem l’ascensió al Taga. Seguim el caminet per la font de Santa Caterina, i a la que podem trobem un  camí marcat que es comença a enfilar per l’esquerra. Val a dir que es el camí directe tot i que n’hi ha un altre que dona més volta, per tant cal estar atents en aquest punt. Més val preguntar si trobeu algú per allí.

El camí travessa grans forestes i s’endinsa per l’espessor dels grans arbres. Seguim fent SS fins a trobar un creuament de camins, aquí no hi ha dubte un cartell ens indica la direcció cap al Taga.

Un cop superat el bosc, els prats es fan evidents, tot i que encara no veiem el cim, en aquest punt els desnivells es fan notar i cal parar atenció a cada pas. Un cop pujem al darrer turonet, podem veure l’ultima pujada empinada que ens donarà accés a la gran creu que es troba al cim. Fotos de rigor i a fer l’entrepà prenent el sol arrecerats de la tempesta.









Actualidad de Montaña y Carreras

Actualidad de Montaña y carreras